Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Mudderskred i Freetown, Sierra Leone 2017

Ingeniører uden Grænser skal sikre rent drikkevand til ofrene for mudderskred i Freetown, Sierra Leone

Donationer fra Danish Emergency Relief Fund (DERF) under CISU og Fonden af 24. December 2008 har givet IUG mulighed for at bistå indbyggerene i Freetowns fattige townships med nødhjælp, der sikrer adgang til rent vand igen.

Efter voldsom regn og mudderskred i Freetown, Sierra Leone den 15. august har IUG og partner Ingeniører Uden Grænser i Sierra Leone (EWB-SL) arbejdet hårdt for at afdække, hvordan vi med vores erfaring på sikring af adgang til vand sammen kan være relevante i den humanitære krise, de fattige byområder er havnet i.

Via koordinering med de nationale myndigheder og andre NGO’er er det identificeret, at IUG og partner skal etablere af to mindre forsyningssystemer, der skal dække ca. 2500 indbyggere i udkanten af Freetown.  EWB-SL er nu gået i gang med dels at få lokal entreprenør på sagen og dels få de ramte familier inddraget, så de også kan blive en del af nødhjælpsaktiviteten dvs. få indsigt og ret til indsigelse i forhold til hvordan indsatsen skal rulles ud.

Som en del af indsatsen har IUG haft en nødhjælpsekspert på WASH området i Freetown for at bistå EWB-SL og forberede arbejdet med boringerne. Læs mere om missionen.

Arbejdet er i gang

Forhandlingerne med entreprenøren er allerede i fuld gang, da projektet skal gennemføres hurtigst muligt. De to boringer forventes at kunne forsyne ca 2500 mennesker med rent vand.

Som en del af projektet vil der også blive bygget latriner og blive givet undervisning i basal hygiejne – alt sammen for at mindske risikoen for udbrud af kolera og tyfus.

Fakta om DERF

  • Offentlig nødhjælpspulje etableret imellem Danida og CISU / Red Barnet Danmark og Start Network
  • Fokus på at mindre danske NGOer kan facilitere nødhjælpsmidler til partnerskaber i Syd
  • Har til formål at sikre fleksibel og hurtig finansiering inden for de 3 måneder af en akut humanitær krise
  • Er finansieret i perioden 2016-2019 på finansloven
  • Læs mere om DERF
 
Vidste du at...

IUG har hjulpet over 50.000 mennesker i Sierra Leone med at få adgang til rent drikkevand.