Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Nepal efter jordskælvene i 2015

Genopbygning af skoler i Nepal

I samarbejde med organisationen Emergency Architecture & Human Rights og den irske NGO Concern Worldwide deltager IUG i genopbygning af skoler i Nepal efter jordskælvene i maj og april sidste år. De to jordskælv ramte Nepal hårdt, landet lå i ruiner og det anslås at ca. 2.8 millioner mennesker mistede deres hjem. Derfor har IUG bidraget med ekspertise inden for nedrivning og genanvendelse af materialer fra de ødelagte bygninger.

Projektet omfatter genopbygning af 5 skoler i Dolokha distriktet og indledes med genopbygning af 2 skoler som pilotprojekt. Pilotprojektet indledes med workshop, train-the-trainers i Kathmandu, 1 uge fra 23 til 27 maj 2016. Genopbygningsarbejdet begyndes i felten i september, efter ophør af monsunen, startende med en-to ugers træning i praktiske nedrivnings- og genopbygningsarbejde efterfulgt af 1 – 1½ måneds løbende vejleding og monitering. Pilotprojektet forventes afsluttet med aflevering af de genopbyggede skoler og workshop og præsentation af erfaringerne under en større workshop i Kathmandu i februar-marts 2017.

IUGs engagement sker på grundlag af appraisal mission i februar 2016 med deltagelse af Bente Christensen, Pushpa Sigdel og Erik Krogh Lauritzen fra IUG og Michele Di Marco fra Emergency Architecture & Human Rights. IUG deltager i pilotprojektet med udsendelse af Erik Krogh Lauritzen og Loise Green Pedersen.

 

 

 

Vidste du at...

kolera er skyld i mere end 100.000 dødsfald hvert år? En sygdom som oftest er forårsaget af forurenet drikkevand.