Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
IUGs nye formand Erland Stubkjær Christensen (tv) og afgående formand Bent Michael Nielsen (th).

Formandsskifte i IUG

Ved Ingeniører Uden Grænsers generalforsamling den 7. maj blev Erland Stubkjær Christensen valgt som ny formand. Han overtager formandskabet fra Bent Michael Nielsen, der de seneste syv år har stået i spidsen for organisationen.   

I sin tid som formand i IUG har Bent Michael Nielsen været dybt dedikeret til IUGs arbejde og sat store aftryk i organisationen. Under formandskabet er organisationen vokset betydeligt med en stor portefølje af projekter. Sekretariatet er udvidet til seks faste medarbejdere og det økonomiske fundament fra fonde og donorer er steget markant.

 

Bent Michael Nielsens indsats har været præget af stor grundighed og engagement, hvor han har trukket i trådene til sit store netværk. Han takker af med det hidtil største resultat på 140.000 mennesker i det Globale Syd, som IUGs indsatser nåede ud til 2023.

 

Formand vil sætte fokus på den nye strategi

Tidligere næstformand Erland Stubkjær Christensen er et kendt ansigt i organisationen og trækker på mange års erfaring fra forsyningsbranchen. Han har været medlem af IUG siden 2012, dybt involveret i en række af IUGs projekter i Sierra Leone, formand for WASH-netværket og PSG og medlem af bestyrelsen siden 2021.

I sin formandsperiode vil Erland Stubkjær arbejde for, at IUG fortsat vækster og udvikler sig til en mere professionel teknisk humanitær organisation.

”Det er afgørende, at vi proaktivt arbejder på at styrke vores fundament og kapacitet. Dette indebærer en grundig gennemgang af vores nuværende strategi samt en efterfølgende tilpasning af vores organisation for at sikre, at vi effektivt kan eksekvere vores strategiske mål. Vi skal være i stand til at tilpasse os ændringer i vores omgivelser og opretholde vores fokus på det teknisk humanitære arbejde, som er vores kernekompetence,” fortæller Erland Stubkjær Christensen og tilføjer:

” Ved at investere i vores interne strukturer og ressourcer vil vi være bedre rustet til at imødegå fremtidige udfordringer og levere en endnu mere effektiv og målrettet indsats.”

 

Nye og gamle ansigter i bestyrelsen

Udover valget af den nye formand, var der valg af medlemmer til IUGs bestyrelse. Afgående formand Bent Michael Nielsen samt Carsten Koch, Christina Berg Olesen, Rasmus Visby og Vibeke Ackermann var på genvalg, mens Christian Grøn var på nyvalg. De blev alle valgt ind i den nye bestyrelse, som derudover består af Arne Laurvig Palsbirk, Niels Bay Jensen og Vanja Wylie.

 

Læs mere om IUGs resultater for 2023 i den seneste årsberetning her

 

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.