Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Flot bevilling skal gøre Sierra Leone modstandsdygtig over for klimaforandringer

Med den hidtil største bevilling i IUGs historie, har Civilsamfund i Udvikling (CISU) bevilliget 4,1 mio. kroner til et nyt klimatilpasningsprojekt i Sierra Leones hovedstad, Freetown. 

 

Midlerne kommer fra den nye klimapulje (Climate Change Adaptation Modality (CCAM)), der er målrettet at gøre fattige og sårbare grupper i udviklingslande mere robuste og modstandsdygtige over for klimaforandringer.

 

Og det er netop, hvad denne indsats går ud på. I tre udvalgte byområder i Freetown, vil IUG sammen med de to partnere World Hope International – Sierra Leone, Skill Pool og indbyggerne sætte ind med en række borgerdrevne tiltag. Områderne er hårdt ramte af tilbagevendende perioder med varme, tørke og oversvømmelser, der gør livet til en prøvelse for de mere end 63.000 indbyggere og der er brug for handling nu.

 

 

Projektet er en del af IUGs mangeårige program på området og med afsæt i tidligere indsatser, skal vand- og sanitetsforholdene sikres mod oversvømmelser og forurening, bl.a. ved at grave kanaler, plantning af træer og etablering af to nye vandkiosker, der skal forsyne indbyggerne med rent drikkevand. 

 

Der vil blive arbejdet ind i de eksisterende strukturer gennem tæt dialog med Freetowns bystyre, nationale handlingsplaner på området og inddragelse af lokalbefolkningen. Derudover skal en større dataindsamling, i forhold til konsekvenserne af klimaforandringer, bidrage til det fremtidige arbejde med at gøre befolkningen modstandsdygtig.

 

Projektet forventes at gå i gang i slutningen af maj 2023 og vil løbe over de næste 2,5 år.

 

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.