Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Finansieringen på plads til ny skole i Sierra Leone

En samlet bevilling på 1 mio. kr. fra CISU, NNE, BYGMA Fonden og Erik Thunes Legat sikrer opførelsen af en skole i Sierra Leone.

Vejen til uddannelse kan være lang i Sierra Leone. Selvom alle børn har ret til at gå i skole, så er det ikke sikkert, at de kommer til det, da Staten har begrænsede midler til at sikre de fysiske rammer.

Derfor er indbyggerne i Vaahun, i Kenema distriktet i den sydøstlige del af landet, på eget initiativ gået i gang med at støbe murstenene til en ny skole og er sammen med IUGs lokale partner SEND SL gået til myndighederne for at få anerkendt det færdige byggeri som en offentlig skole. Det er myndighederne gået med til på den betingelse, at landsbyen selv rejser skolen. En vigtig bedrift, som i fremtiden vil være med til at sikre skolens drift, uddannede lærere og skolematerialer til eleverne.

Tegningen over skolen og murstenene ligger klar til byggeprojektet i Vahuun.

Tegningerne og murstenene er klar til igangsættelsen af skoleprojektet i Vaahun. (Foto IUG)

 

Murstenene rejser ikke en skole af sig selv, men med en række flotte bevillinger fra CISU, NNE, BYGMA fonden og Erik Thunes Legat bliver den nye skole nu til virkelighed. Med den sidste bevilling på plads, kan i igangsættelsen af skolebyggeriet endelig begynde. Udover opførelsen af bygningerne inkluderer projektet vandinstallationer og solceller, som skal sikre rent vand og elektricitet samt kapacitetsopbygning af lokalsamfundet.

Det kommer til at få stor betydning for ikke bare børnene, men hele det omkringliggende samfund.

 

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.