Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
IUG's praktikant Ida er i øjeblikket i Sierra Leone. Her hjælper hun til med kapacitetstest i Majihun.

En opdatering fra Ida i Sierra Leone

Ingeniører Uden Grænsers praktikant Ida Højgaard Jørgensen er i øjeblikket i Sierra Leone. Her kan du læse lidt om, hvad hun går og laver. 

"Jeg er velankommet i Sierra Leone og tiden flyver afsted hernede. Jeg bor i Kenema i den østlige del af Sierra Leone, hvor et af EWB-SL’s kontorer ligger og vi har de fleste projekter kørende. Vi har pt travlt med startfasen af vores nye store projekt i Nomo Faama (næsten på grænsen til Liberia), hvor vi skal etablere en boret, solcelledrevet brønd. Planen er, at arbejdet starter d. 12/3, så entreprenøren kan få alt boreudstyret frem og tilbage inden regntiden starter. Vejene derud er usandsynlig dårlige, og bliver nærmest umulige, at køre på, når først regnen kommer. Samtidig skal vi etablere 4 håndgravede brønde i 4 mindre byer i samme område. Idet området er så svært fremkommeligt og langt væk er det et meget overset område for projekter, og det er derfor virkelig et givende projekt fra IUG. 

Samtidig er jeg med på vores nødhjælpsprojekt i Freetown, hvor vi efter mudderskredet i 2017 etablerer pumper i det ramte område, fordi mange af deres tidligere vandsteder er forurenede eller helt forsvundet. 

   
Pumpetest i Talia  

Ida hjælper til ved pumpetest i Majihun

  Nomo Faama, hvor IUG skal etablere en brønd

 

Udover disse to projekter hjælper jeg til på OTC (Opportunity Training Center), som er et center i Kenema, der giver folk mulighed for at lære forskellige håndværk. Det startede i 1994 som et sted for folk med fysisk handicap, som følge af polio, men er nu for alle. De har pt en skønhedssalon, et teknikværksted, et skrædderi samt en smedje, hvor studerende og lærere har deres daglige gang. Desuden er de i gang med at etablere en internetcafé, hvor de også vil have computerundervisning. IUG hjælper med at opdatere deres WASH-faciliteter og dermed forbedre forholdene for alle de skønne mennesker, der er tilknyttet centeret. 

Jeg har de seneste år brugt meget tid i det sydlige Afrika, og det er spændende, hvor anderledes Sierra Leone er. Her er i dén grad tale om et udviklingsland, og man mærker, hvordan landet har lidt under den voldsomme borgerkrig, ebola og senest mudderskredet i Freetown. Folk lever under helt umenneskelige forhold, men formår stadig at være nogle af de absolut sødeste, smilende og gæstfrie mennesker jeg har mødt."

Ida laver løbende opdateringer på IUG's Instagram, så du kan følge med i hendes hverdag. 

Følg IUG på

Støt IUG på MobilePay

doner et valgfrit beløb på 79443

Modtag IUGs nyhedsbrev

    First Name:
* Din e-mail: 
Fornavn: 
Efternavn: 
Vidste du at...

kolera er skyld i mere end 100.000 dødsfald hvert år? En sygdom som oftest er forårsaget af forurenet drikkevand.