Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
IUG fremlægger casen til DTU Innovation Pilot studerende 2018

Efterårets uddannelsesbesøg flyvende fra start

I løbet af efteråret besøger Ingeniører Uden Grænser ingeniør- og maskinmesterstuderende i et projekt støttet af Danidas Oplysningspulje. Her er formålet at lære de studerende om Sierra Leone og inspirere dem til at bidrage til humanitært-teknisk udviklingsarbejde.

Det første besøg var på Fredericia Maskinmesterskole den 7. september, hvor de studerende lyttede interesseret til IUG’s oplæg om projekterne i Sierra Leone. Og da det blev tid til den konkrete case, stod diskussionen ikke stille.

”De studerende tog rigtig godt imod os, og jeg kunne mærke, at mange af den fandt vores arbejde meget interessant,” fortæller generalsekretær i IUG, Dorte Lindegaard Madsen.

Studerende på Fredericia Maskinmesterskole diskuterer IUG's case

Selvom navnet antyder noget andet, har Ingeniører Uden Grænser nemlig en del medlemmer, der er maskinmestre. De kan nemlig blandt andet bidrage i projekter, hvor der etableres vandforsyningssystemer.

Allerede ugen efter fik studerende på DTU’s forløb Innovation Pilot besøg, da IUG fremlagde den case, de studerende skal arbejde med i en lille måned. Her havde 70 studerende valgt at arbejde med at udvikle transmittering af data fra vandsystemer i Sierra Leone.

De studerende på DTU arbejder stadig med deres projekter, som de fremlægger for IUG den 3. oktober. I løbet af efteråret besøger IUG også studerende i Esbjerg, Aarhus og Odense.

Se undervisningsmaterialet, som er udviklet i forbindelse med projektet.

Følg IUG på

Følg IUG på

Vidste du at...

kolera er skyld i mere end 100.000 dødsfald hvert år? En sygdom som oftest er forårsaget af forurenet drikkevand.