Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
I samarbejde med en lokal NGO skal IUG etablere en organisation, der kan gennemføre vandforsyningsrelaterede projekter i Kenema distriktet.
Vidste du at...

i Kétao, Togo, er der ingen toiletter? Derfor har IUG arbejdet på at forbedre de sanitære forhold

Vand, sanitet og skoler i Sierra Leone

I Sierra Leone har IUG flere projekter, både afsluttede og igangværende. IUG har blandt andet bidraget med hjælp til vandforsyning, sanitet og byggeri i Kenema-distriktet, for eksempel bygningen af en skole, latriner, lægeklinik, lærerboliger, fodboldbane, legeplads og en brønd i landsbyen Norway. IUGs engagement i Sierra Leone er siden udvidet til også at handle om vand, sanitet og undervisning i hygiejne i fem landområder i Kenema-distriktet, der berører i alt ca. 5000 mennesker.

WATSAN-projektets fase 2, blev skudt i gang sommeren 2013 og har som formål, udover at skaffe rent vand, sanitet og viden om hygiejne til beboerne, at styrke de lokale i at tale deres sag over for myndighederne på vand- og sanitetsområdet for at sikre retten til rent vand på sigt. Det forventes afsluttet i april 2016

Det nyeste skud på stammen er projektet, Productive Homesteads. I det østlige distrikt, Kenema, i de tre små landsbyer Norway, Elise og Turid, bor en del af ofrene fra den lange borgerkrig sammen med deres børn. De bliver kaldt amputees, fordi de i borgerkrigen har mistet en arm, et ben, eller en hånd. Deres handikap gør det svært for dem at få arbejde og forsørge deres familier. Samtidig er fødevarepriserne i Sierra Leone steget eksplosivt i forbindelse med ebola-epidemien, og da familierne heller ikke ejer noget jord, er det mildest talt meget svært for dem at få mad på bordet.

I begyndelsen af 2016 starter UG starter derfor et projekt op, hvor vi i samarbejde med vores lokale søsterorganisation, Engineers Without Borders – Sierra Leone, hjælper landsbyerne med at dyrke grøntsager i en betonvæg i stedet for på en mark, som de ikke har adgang til.

Nyt fra projektet

Fakta

Hvor

Landsbyerne Norway, Elise. Turid, Hanga, Luoma, Bandama og Yaibaima i Kenema-distriktet

Hvornår

2010 - 2016

Partnere

Engineers Without Borders - Sierra Leone