Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Børnelandsbyen i Kolkata bliver hjem for op til 150 børn, når byggeriet står færdigt.
Vidste du at...

ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal give mennesker i udviklingslande et bedre liv

Byggeri af børnehjem i Kolkata, Indien

Malandighi Child Care Programme

Projektets mål er at skabe de bygningsmæssige rammer for den nye børnelandsby ”Malandighi Child Care Programme” i Indien, som fremover skal være hjem for op til 150 børn i alderen 6 til 18 år. Børnene er enten forældreløse eller stammer fra fattige familier, og kommer oftest fra Kolkatas (tidl. Calcutta) slum.

Den daglige drift af børnelandsbyen er på forhånd sikret gennem fast støtte fra primært flere hundrede danske familier, som gennem foreningen ”Verdens Børn” hver sponsorerer et indisk barns liv og skolegang ved at betale et fast månedligt beløb.

Nedenfor kan du læse mere indgående om IUG’s rolle i projektet samt hvilke overvejelser IUG i samarbejde med de øvrige aktører har haft i forbindelse med byggeriet.

IUGs rolle i projektet

I midten af 2012 blev Ingeniører uden Grænser kontaktet af organisationen, Verdens Børn, med en anmodning om at se nærmere på mulighederne for at støtte opførelsen af den sidste del af byggeriet til at fuldende børnelandsbyen i Malandighi. Det oprindelige budget bag boligbyggeriet var skredet i takt med den globale krises fremmarch, hvorfor de forventede byggeplaner, et projekt på i alt fire bygninger (administration, multifunktionel bygning med køkken og spisesal samt to opholds- og sovesalsbygninger) ikke kunne fuldføres.

Fact-finding missionen

IUG indvilligede i at undersøge projektet nærmere, og i december 2012 blev IUGs senior projektleder, Erik Baun Steffensen sendt på en fact-finding mission til Malandighi. På grundlag af fact-finding missionens resultater valgte IUG at engagere sig i projektet, og indgik derfor en partnerskabsaftale om at bistå i etableringen af den sidste sovesalsbygning.

Bygningskonstruktion og indretning

Bygningen er i to etager, hvor drengene har stueetagen, mens pigerne har første salen. På hver etage er der tillige to små et-rums personalelejligheder. Dette giver børnene en trykhed, da der så altid er voksne tilstede om natten.

Erfaringer fra første opholds- og sovesalsbygning viste, at det er mest hensigtsmæssigt at have mindre børn og teenagere adskilt, specielt af hensyn til undervisning og lektielæsning. Designet for den nye opholds- og sovesalsbygning er derfor baseret på henholdsvis fire- og seks personers værelser med fælles bad og toilet for hver to værelser, i stedet for større sovesale med kun et stort bad/toilet område pr. etage.

Indvielse

Trods kraftige forsinkelser i byggeriet, til dels pga. monsun, m.v., står den sidste af i alt to opholds- og sovesalsbygninger nu klar til indflytning med officiel indvielse d. 16. december 2014.

Dermed er IUGs opgave løst, men IUG kigger pt. på yderligere bæredygtige tiltag i børnelandsbyen, idet Avilash har ydret ønske om finansiering og teknisk assistance til et solcelleanlæg og vandgenbrugsinstallationer. Sidstnævnte kan bidrage til at reducere udgifterne til pumpning af vand – en installationsmæssig detalje, der er taget højde for i bygningsdesignet.

Fakta

Hvor

Kolkata, Indien

Hvornår

2013-14

Partnere

Verdens Børn, Stitching Children of Durgapur, Avilash

Status

Afsluttet