Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Med etablering af en vindmølle og solceller sikrer IUG strøm til et lille isoleret samfund i Palæstina.
Vidste du at...

IUG sammen med den lokale organisation Karwan Development Foundation (KDF) har udbredt et unikt advarselssystem, mod oversvømmelser i Pakistan

Nyheder

Der indkaldes og fremsendes hermed dagsorden til ordinær generalforsamling i Ingeniører uden Grænser - 2017

18.04.2017
København: Tid: torsdag d. 11.05. 2017 kl. 17.30 Sted: METROPOL, Sigurdsgade 26, Kbh N Evt. spørgsmål rettes til IUGs sekretariat på 50 59 94 06 Der vil også være mulighed for at deltage i IUGs generalforsamling fra region Midtjylland via online forbindelse til Kbh....

Workshop i reparationer af medicinsk udstyr

09.04.2017
Sammen med Engineering World Health (EWH) og Genbrug og Donation (GD) afholder IUG d. 2. april kl. 9-15 workshop i test og reparationer på medicinsk udstyr.

Invitation til markering af Vandets Dag - World Water Day 22.3.2017

09.03.2017
World Water Day sætter fokus på vand som en af verdens mest værdifulde ressourcer – uundværlig for menneskeheden og naturen. I dag lider mange mennesker under problemer, som udspringer af mangel på adgang til rent vand. 663 millioner mennesker - 1 ud af 10 – har ikke adgang til rent vand.

IUG udvikler undervisningsmateriale til bedre læring for Zimbabwes skolebørn

28.03.2017
I samarbejde med den danske NGO Care4people er IUG gået i gang med at undersøge, hvordan vi kan være med til at forbedre skolebørns læringsmuligheder og vilkår for en god skolegang for Zimbabwes skolebørn, specielt i isolerede fattige landområder.

Sweco Danmark har tegnet et virksomhedsmedlemskab med IUG

23.03.2017
”Valget om at støtte netop IUG er opstået igennem et ønske i Sweco Danmark om dels at øge stoltheden ved at være ingeniør og ansat i Sweco, og dels at udnytte det slægtskab der er med IUG til at bidrage til nødhjælp og langsigtede løsninger i udviklingslande.

Peter Kasozi, praktikant i WASH projekt i Sierra Leone

01.02.2017
Peter er netop draget til Sierra Leone i praktik hvoraf tre måneder foregår i felten. Praktikken består bl.a. i at tilvejebringe adgang til rent vand for en mindre landsby på ca. 2000 indbyggere i Kenema distriktet, Sierra Leone.

Invitation til seminaraften: vi undersøger hvordan adgang til kølefaciliteter kan give bonus for fattige bønder i Sierra Leone - kom og vær' med.

08.02.2017
Vores projektfolk, eksportingeniører, Christopher Vedelsby og Rune Holse, netop landet fra mission i Sierra Leone, vil fortælle om hvordan IUG via køle- og opbevaringsfaciliteter kan optimere salg og produktionen for småbønderne IUG arbejder med i projektet Growing Walls.

Med teknologi og rådgivning styrker IUG småbønders produktion og salg – fokus på værdikæder for fattige producenter

02.02.2017
IUG har i januar 2017 sendt et team bestående af Rune Holse og Christopher Vedelsby afsted til IUGs projektområde i Sierra Leone, for at undersøge behovet for opbevarings- og kølefaciliteter for fattige bønder, og hvordan dette vil forbedre salg og forøge bøndernes...

”Opportunity Training Centre” i Sierra Leone sikrer værdighed og selvforsørgelse for mennesker med handikap

06.04.2017
I 1994 blev organisationen, der i dag hedder ”Opportunity Training Centre” (OTC) oprettet. Organisationen blev oprettet som reaktion på den blodige borgerkrig i Sierra Leone, og havde til formål at støtte mennesker med handikaps’ mulighed for overlevelse, da disse ellers ofte blev overladt til rebellernes grusomheder. IUG hjælper nu denne befolkningsgruppe

Varsling af ordinær generalforsamling

01.11.2016
Det varsles hermed at Ingeniører uden Grænser afholder ordinær generalforsamling d. 11. maj 2017.

STORT TAK til Novo Nordisk Fonden

01.01.2017
Novo Nordisk Fonden har bevilget 420.800 kr. til IUGs projekt som skal forbedre sundhedsklinikker i Sierra Leone ved implementeringen af solenergi.

Praktik ved IUG skaber rammer for udvikling og nye måder at tænke på

03.01.2017
”IUG har været langt mere end bare en praktikstilling, og har givet rum til at lære, vokse og prøve sig på nye udfordringer.” - Christine Brassien

Engineers for Change Sierra Leone underskriver samarbejdsaftale med Ingeniører uden Grænser - Danmark

13.12.2016
Engineers for Change Sierra Leone har taget et vigtigt skridt mod at nå sit mål, om at arbejde sammen med internationale organisationer for langsigtet bæredygtig udvikling i Sierra Leone. Dette skridt blev taget ved at underskrive en samarbejdsaftale, Memorandum of Understanding (MOU), med Ingeniører uden Grænser - Danmark (IUG)

Millioner har ikke tid til at vente på strukturelle forandringer – IUGs indlæg til Altinget.dk

15.12.2016
IUG arbejder med livsforbedrende teknisk humanitær bistand, der skaber reelle forandringer her og nu i de lokalsamfund de arbejder i – IUGs indlæg til Altinget.dk

Mere end 600 manddage i felten for IUG - sikke et år: bliv medlem eller giv et gavemedlemskab i julegave

05.12.2016
I 2016 lagde IUG mere end 600 manddage i felten. Dette betyder at IUG har arbejdet målrettet for at sikre basale overlevelsesmuligheder og øget livskvalitet for verdens fattigste og marginaliserede befolkningsgrupper.

Årets kreative julegave: gavemedlemskab i IUG

08.11.2016
Julegave med mening. Mangler du de sidste julegaver, eller ved du ikke hvad du skal give til den der har alt? Giv et medlemskab til IUG.

Ekstraordinær Generalforsamling i IUG

01.01.0001
Ekstraordinær Generalforsamling i IUG

Invitation til opstart af ny vindgruppe i Aarhus

01.01.0001
Har du interesse i vind som alternativ energikilde og i et udviklingsperspektiv? IUG indbyder til opstartsmøde i IUGs nye vindgruppe tirsdag d. 24. januar kl. 18:00- ca. 20:00 - adresse følger.

IUG markerede Verdens Toiletdag m. HOFOR

01.01.0001
Sammen med HOFOR markerede IUG d. 22. november Verdens Toiletdag, for at sætte fokus på toilettets evne til at forebygge dødelige sygdomme.

Ny praktikant i IUG, Rune Poulsen

01.01.0001
Ny praktikant i IUG, Rune Poulsen.

FN-generalsekretær Ban Ki-moon besked til verden

01.01.0001
FN-generalsekretær Ban Ki-moon stadfæster vigtigheden af ordende sanitære forhold som en menneskerettighed, i anledningen af FNs World Toilet Day d. 19. november. IUG markerede Verdens Toiletdag.

Astrid Høegh Jensen: Praktikant til WASH projekt i Sierra Leone

05.10.2016
Som praktikant i IUG skal Astrid være med til at sikre adgang til rent vand i landsbyer i Sierra Leone. Igennem tre måneders feltarbejde i syd, vil praktikken bl.a. byde på identificering af lokalsamfund i samarbejde med lokal partner samt dokumentering af det etablerede arbejdede med implementeringen af brønde i to landsbyer.

Ingeniører uden Grænsers nye task force GIS sætter IUG projekter på verdenskort

14.09.2016
Kvalitetssikring i de projekter IUG sætter i verden er fundamental for at sikre bæredygtigheden i projekterne, og ikke mindst i arbejdet med udviklingen af nye projekter.

IUG på rådgivende og opfølgende mission på WASH projekt i Sierra Leone

25.10.2016
IUGs projektfolk bestående af Bent Kjellerup, Per Jacobsen samt praktikant Astrid Høegh Jensen tager på mission d. 25. oktober for at tilse og afslutte IUGs projektet ”Right to Water and Sanitation” samt drøfte muligheder for kommende projekter med lokal partner Engineers without Borders – Sierra Leone (EWB-SL).

Julegaver med mening - Giv en ingeniør – og gør din arbejdsplads til medlem hos IUG

10.10.2016
Gennem Ingeniører uden Grænser kan din arbejdsplads i år give verdens fattige en julegave der giver dem et bedre liv. Som gave til medarbejderne kan din arbejdsplads tegne et virksomhedsmedlemskab og gøre alle ansatte, der ønsker, til medlem hos IUG.

Invitation til markering af Verdens Toiletdag

30.09.2016
Sammen med HOFOR sætter Ingeniører uden Grænser fokus på hvor vigtig adgang til sanitære forhold er i et udviklingsperspektiv.

Beton spirer til indkomst og bedre liv for handikappede jordløse i Sierra Leone

11.08.2016
Growing Walls/Grønne mure er et projekt igangsat af Ingeniører uden Grænser (IUG) som skal sikre adgang til sunde fødevarer og et indkomstgrundlag for nogle af Sierra Leones mest udsatte mennesker.

IUG i Nepal

14.07.2016
IUG i samarbejde med EA&HR (www.earchitecture.dk) er taget til Nepal for at se på hvordan vi kan bidrage med teknisk viden og kapacitetsopbygning i forbindelse med genanvendelse af materialer fra kollapsede bygninger fra jordskælvene I april og maj måned sidste år.

En brønd er ikke bare en brønd - Unge fagfolk i felten

12.04.2016
Som en del af IUGs mentor/udsendelsesprogram sendte organisationen i begyndelsen af 2016 Marco og Gro til Sierra Leone som praktikanter i IUGs vand og sanitetsprojekt (WASH).

Indvielse af børnehjem for handikappede børn i Santa Cruz, Bolivia - med projektleder Karen og senioringeniør Jesper

19.03.2015
Indvielse af børnehjem for handikappede børn i Santa Cruz, Bolivia - med projektleder Karen og senioringeniør Jesper

Genopbygning af skoler i Nepal

29.02.2016
I samarbejde med organisationen Emergency Architecture & Human Rights og den irske NGO Concern Worldwide deltager IUG i genopbygning af skoler i Nepal efter jordskælvene i maj og april sidste år.

Renovering og energioptimering af SOS Børnehjemmet på Zanzibar, Tanzania

04.06.2016
SOS-børnebyen i Stone Town på Zanzibar blev bygget i 1989-1991. Efter at have huset over 90 forældreløse og udsatte børn i 25 år, var børnebyen præget af kraftig slitage, og manglede i høj grad forslag til grøn renovering. Denne opgave ville IUG gerne være med til at løse.

Ny praktikant i IUG: Christine Brassien

01.09.2016
Jeg ville gerne have bedre indsigt i hvordan man arbejder med udvikling, og hvordan en organisation går frem for at realisere sine projekter. IUG var meget interessant for mig

Nye donationer sikrer energiforsyningen til børnehjem for ’heksebørn’ i Nigeria

05.04.2016
Med nye donationer fra tre forskellige fonde, kan IUG nu begynde implementeringen af energiforsyningen til et børnehjem for såkaldte ’heksebørn’ i Nigeria, drevet af DINNødhjælp

Når føl får stærke ben at gå på, skabes hverdagens helte

08.08.2016
Mustafa Makhukhi kan med stolthed kalde sig månedens IUG’er da han med sikre skridt har bidraget til projektet: SOS- børnebyerne på Zanzibar, Tanzania.

Undervisning i basal sundhed og hygiejne løfter små lokalsamfund og redder liv

16.02.2016
I 2014 igangsatte Ingeniører uden Grænser (IUG) med støtte fra Rambøll projektet: barfods-sundhedsklinik i Sierra Leone for at forbedre forholdene i sundhedsklinikken i Norway, Sierra Leone, og for at løfte kapaciteten på kvalificereret arbejdskraft på klinikken.

Kom og vær med til at markere toilettet

04.10.2016
IUG har sanitet og adgang til vand som en mærkesag, og vi har arbejdet målrettet i mange små lokalsamfund i Afrika med at få styr på saniteten. I arbejdet med sygdomsbekæmpelse, og med at skabe bedre levevilkår for verdens fattige, sætter IUG i samarbejde med forsyningsselskabet HOFOR fokus på vigtigheden af ordnede sanitære forhold i et udviklingsperspektiv.

Referat af Generalforsamlingen

09.06.2016
D. 25. maj valgte generelforsamlingen sin nye bestyrelse for IUG som er klar på, at tage arbejdet op

Så kom IUG over 1000 medlemmer

16.06.2016
- OG det er vi meget stolte over Hvordan forener man innoverende højteknologisk viden med at hjælpe verdens fattige? Opskriften på dette har Ingeniører uden Grænser fundet igennem sine projektgrupper bestående af frivillige hvor gejst, faglig udfordring og bæredygtighed er...

Ingeniører uden Grænser vinder CSR Partnership Prize 2015

08.10.2015
Partnerskabet mellem Ingeniører uden Grænser, SOS Børnebyerne, Solar Group og Siemens Danmark bar onsdag aften frugt i form af en flot anerkendelse af vores CSR-samarbejde. Ved det stort anlagte CSR Awards i Vejle blev partnerskabet hædret med CSR Partnership Prize 2015.

To store donationer sætter fokus på sundhed i Sierra Leone

06.02.2015
Uden penge, ingen projekter. Det er virkeligheden for Ingeniører uden Grænser og ikke mindst for de mange mennesker, som dagligt drager fordel af den indsats, som vi yder i samarbejde med de berørte lokalbefolkninger og andre værdifulde samarbejdspartnere. IUG er derfor...

Visionsseminar 2015

29.01.2015
Vi bygger bedre liv Med Visionsseminar 2015 tager IUG nu hul på anden fase af den planlagte organisationsudvikling, som blev påbegyndt i slutningen af 2014. Visionsseminar 2015 har blandt andet til formål at konkretisere organisationens strategi og fokusområder for...

Modtag IUGs nyhedsbrev

Følg IUG på