Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
Miljø er et af IUG's fire kerneområder. De tre andre er WASH, fødevaresikkerhed samt beredskabs- og katastrofearbejde.
Hvidste du at
ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs 2015 mål, som skal give mennesker i udviklingslande et bedre liv
Rikke Oestergaard til Coroico, Bolivia

Søndag, d. 11. maj tog IUG projektleder, Rikke Oestergaard, afsted til Coroico i Bolivia, hvor hun i de næste to uger blandt andet skal træffe repræsentanter fra Caritas Coroico omkring vores fælles projekt, en miljøhandlingsplan for de to landområder Pacallo og Villa Nilo i Coroicos kommune.

Formålet med Rikkes besøg denne gang er blandt andet at få valgt den endelige metode til de workshops, som skal finde sted i de to landområder. Desuden skal der udarbejdes en udviklingsplan for at styrke den lokale miljønetværksgruppe, som består af lokale organisationer, repræsentanter fra landsbyerne samt kommunalbestyrelsen.

Om projektet

Pilotprojektet handler om at støtte op om lokalsamfundets aktive deltagelse omkring processen i at udarbejde en miljøhandlingsplan for området og dens senere gennemførelse. Pilotprojekt er finansieret af CISU (Civilsamfund i Udvikling), og projektet udføres i samarbejde med Coroico kommune, den lokale landbohøjskole og Caritas i Coroico, som er den katolske kirkes hjælpeorganisation. Organisationen er velorganiseret, den har et solidt fundament i det civile samfund, og den nyder en høj grad af legitimitet blandt den lokale befolkning og kommunen.

Pilotprojekt er del af et større projekt i Coroico, som består af tre elementer:

  • Aktiv deltagelse af lokalsamfundene ved udarbejdelsen af miljøhandlingsplanen.
  • Udførelsen af drikkevandsanalyser i laboratoriet i landbohøjskolen af de lokale studerende.
  • Træningen af studerende, organisationer og kommunen i indsamlingen og præsentation af miljødata fra landsbyerne.

Kort om Rikke Oestergaard:

Jeg er ingeniør og projektleder på projektet. Jeg har været med fra starten i december 2012, så jeg har haft mulighed for at være med til at formulere et projekt med mange elementer sammen med IUG’s projektgruppe og Caritas i Coroico. Dette er mit tredje tur til Coroico, men denne gang rejser jeg alene.

Ved de to seneste besøg til Coroico (april 2013 og oktober 2014) rejste jeg sammen med henholdsvis Eldbjørg Blikra Vea og Laure Lopato på fact-finding mission med henblik på selve projektformuleringen. Jeg glæder mig til at besøge Coroico igen og sammen med vores partner påbegynde det projekt, vi har talt om de sidste to år.

I de næste to uger vil vi løbende få tilsendt rejsebreve fra Rikke om hendes oplevelser i Coroico. Du vil derfor have rig lejlighed til at følge Rikke her på IUG’s hjemmeside under IUG Rejsebreve.

Læs mere om Rikke Oestergaard og Eldbjørg Blikra Veas fact-finding mission til Coroico i 2013

Læs mere om Rikke Oestergaard og Laure Lopatos projektmission til Coroico i 2014

Udskriv Udskriv

Læs mere om IUGs miljøprojekt i Bolivia

Miljøprojekt i Bolivia

Læs mere om projektet

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt