Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
Hvidste du at
kolera er skyld i mere end 100.000 dødsfald hvert år? - en sygdom som oftest er forårsaget af forurenet drikkevand
IUG markerede Verdens Toiletdag m. HOFOR

 

Sammen med HOFOR markerede IUG d. 22. november Verdens Toiletdag, for at sætte fokus på toilettets evne til at forebygge dødelige sygdomme. 

1.000.000.000 mennesker har ingen adgang til sanitære forhold, og 2.400.000.000 mennesker mangler adgang til ordnede sanitære forhold.  Hvert år dør 315.000 børn af diarré som følge af dårlige sanitære forhold, og kolera er en konstant tilbagevendende epidemi i mange udviklingslande.   

I anledningen af FNs World Toilet Day satte IUG sammen med HOFOR fokus på vigtigheden af ordnede sanitære forhold i et udviklingsperspektiv.

Dagen bød på rundvisning på Energi- og Vandværkstedet, hvor der bogstavligt talt blev dykket ned i latrinet.

Jes Clauson-Kaas fra HOFOR satte toilettets betydning i et historisk perspektiv; og Indlæg fra henholdsvis: miljøingeniør Henrik Breghøj fra Københavns Universitet, Niels Henrik Johansen fra EviClean satte fokus på sanitære forhold i et udviklingsperspektiv. Niels Henrik Johansen fremviste desuden sit pilotprojekt med betalingstoilet og dertilhørende badefaciliteter i Kampala, Uganda og kunne berette om hvordan undervisning og oplysning har skabt en adfærdsændring hos lokalbefolkningen. 

 

IUG - Markering af Verdens Toiletdag 2016 

Henrik Bregnhøj - Sanitet i et udviklingsperspektiv 

Jes Clausen-Kaas,  HOFOR - Toilettets udvikling og evne til at redde menneskeliv 

 

  

Udskriv Udskriv

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt