Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
Skarresø Byggefestival er en ugelang arbejdsfestival i naturens omgivelser.
Hvidste du at
kolera er skyld i mere end 100.000 dødsfald hvert år? - en sygdom som oftest er forårsaget af forurenet drikkevand
IUG Aarhus på Skarresø Byggefestival

IUG Aarhus er allerede i fuld gang med forberedelserne til IUG’s deltagelse på Aarhus Festuge i slutningen af august, og I kan se frem til et meget spændende program, som både rummer foredrag med paneldebat samt workshops med bæredygtig energi og alternative energikilder som tema.

Som led i forberedelserne deltager IUG Aarhus med Daniel Blom Hansen og Peter Mathiesen i spidsen netop nu i Skarresø Byggefestival.

Skarresø Byggefestival

I de naturskønne områder ved Skarresø sø, godt 30 kilometers kørsel nord for Aarhus, bliver der i disse dage savet, hamret og banket på livet løs. Skarresø Byggefestival er en lidt alternativ festival, som hylder ånden bag det traditionelle håndværk, fælles faglig og social læring, menneskets opfindsomhed og ikke mindst samarbejde lige midt i naturen. Der bygges og hygges på tværs af generationer.

Festivalen, som er et resultat af forskellige østjyske kulturorganisationers samarbejde, er tænkt som et forum, hvor deltagerne i alle aldre kan få afløb for deres indre bonderøv, og lære nye håndværk gennem de mange byggeprojekter, der finder sted ude i skoven, i køkkenet, ved søen og på bakkerne omkring Skarresø sø.

IUG medlemmerne Daniel Blom Hansen, Peter Mathiesen, Thorbjørn Lind Basse og Jörg Schullehner har i den forløbne uge oplevet stor interesse for deres byggeprojekt på festivalen, og de har haft stor glæde af den hjælpsomhed, som de øvrige festivalgæster har vist.

Du kan læse mere om Skarresø Byggefestival her

Liter of Light - en alternativ energikilde

På Skarresø Byggefestival er IUG Aarhus netop nu i gang med at bygge en IUG hytte, som skal bruges på Verdensspejl Festival i forbindelse med Aarhus Festuge. Hytten, som skal ligne en slum-hytte, indgår som delelement i de kommende workshops, da den sammen med to andre komponenter, halvanden liters plastikflasker og simple postevand, skal bruges til at illustrere, hvordan man med meget få midler kan få adgang til billig og bæredygtig energi.

Teknikken bag denne energikilde kaldes liter of light, og hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan det fungerer, så kom forbi IUG Aarhus’ stand på Verdensspejl Festival i Mølleparken fra fredag d. 28. august til og med onsdag d. 2. september. På standen kan du i øvrigt også få opladet din mobiltelefon via IUG solcellepaneler.

Læs mere om teknologien bag liter of light

Foredrag med paneldebat

I skrivende stund er IUG Aarhus i samarbejde med den århusianske NGO, DIB, i gang med at arrangere en paneldebat med fokus på klima og bæredygtighed. Dette arrangement løber efter planen af stablen på Festugens tredje dag, søndag, d. 30. august. Paneldebatten vil blandt andet byde på oplæg fra to indiske klimaeksperter samt en kort introduktion af IUG’s solcelle-projekt i Palæstina ved IUG medlem, Jesper Rost Villumsen. Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne og debattere forskellige aspekter af de omtalte klima- og bæredygtighedsproblematikker.

Så kom og vær med og bidrag til den gode stemning på Aarhus Festuge – Vi glæder os til at se dig!

Hvis du har spørgsmål, gode idéer eller vil du gerne være aktiv i IUG Aarhus, kontakt Jörg Schullehner på e-mailadressen: jorg@iug.dk

Læs mere om den århusianske NGO, DIB, der gennemfører projekter i udviklingslande med fokus på bæredygtige løsninger inden for klima, miljø og fattigdom.

Læs mere om Aarhus Festuge og festugens globale festival, Verdensspejl Festival og festivalens program

Udskriv Udskriv

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt