Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
I december 2014 besøgte IUG medlemmerne Preben Byberg og Ole Torp Aundal sammen med repræsentanter fra SOS Børnebyerne børnebyen på Zanzibar.
Hvidste du at
ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs 2015 mål, som skal give mennesker i udviklingslande et bedre liv
Ingeniører uden Grænser nomineret til pris for samfundsansvar

Danish CSR Awards Partnership Prize

På Zanzibar hjælper danske ingeniører børnehjemsbørn med at få tag over hovedet og rent vand i hanerne, og det projekt kalder Danish CSR Awards i sin nominering nytænkende og innovativt.

Af Martha Madsen, journalist

Ingeniører uden Grænser (IUG) er sammen med SOS Børnebyerne, Siemens og Solar Group blevet nomineret til Danish CSR Awards Partnership Prize for deres projekt med at renovere og energioptimere børnebyen på Zanzibar. Prisen, der uddeles årligt, bliver givet til projekter, der bliver løst som et samarbejde mellem virksomheder og organisationer, og som skaber værdi for alle parter.

Projektet er nytænkende, innovativt og har forbedret levevilkårene for børnene, udtaler juryen, der endvidere lægger vægt på, at projektet har samlet kommercielle virksomheder og NGO'er i en fælles indsats.

”Juryen har lagt særlig vægt på, at parterne har formået at skabe et nytænkende samarbejde med en model, som kan videreudvikles. Partnerskabet har bidraget til bæredygtig udvikling på Zanzibar gennem forbedrede levevilkår og uddannelse til lokale, ligesom det har skabt stor værdi for parterne ved at bidrage til udvikling af viden, employer branding og test af nye produkter og markeder,” hedder det i den samlede udtalelse fra juryen.

IUG har gennem det sidste år målrettet søgt at udbygge samarbejdet med danske virksomheder og ressourcebase i dets projekter med partnere i syd. ”IUG's samarbejde med videnstunge danske virksomheder kan være katalysator for at netop dansk viden og knowhow skaber stor værdi for verdens fattige. Kombinationen af vores frivilliges stor indsats, støtte og viden fra danske virksomheder og endelig IUG's store erfaring i at arbejde sammen med lokale samarbejdspartnere og civilsamfundets organisationer skaber en stærk synergi,” udtaler IUG's formand Steen Frederiksen. Og det er netop, hvad partnerskabsprisen kigger på.

De tre nominerede partnerskaber er:

  • Røde Kors, TV2 og COOP Danmark
  • SOS Børnebyerne, Ingeniører uden Grænser, Solar Group & Siemens A/S
  • Folkekirkens Nødhjælp og Bilka

“Det har været et rigtig stærkt felt og derfor bestemt ikke nogen nem opgave at finde frem til de tre nominerede partnerskaber. Vi har i juryen drøftet alle kandidater og har fundet frem til de allerbedste. Det er der ingen tvivl om. Og personligt glæder jeg mig meget til at hylde dem alle tre ved dette års CSR Awards i Vejle,” siger jurymedlem Camilla Erika Lerberg, der er CSR-chef i Red Barnet.

CSR Fonden står bag CSR Awards, som i år bliver afholdt den 7. oktober i Vejle. Det er femte gang prisuddelingen finder sted, og den er en fejring af alle de virksomheder i Danmark, som kombinerer samfundsansvar med forretning.

Læs mere om CSR samarbejdet mellem SOS Børnebyerne, Solar Group, Siemens A/S og Ingeniører uden Grænser


Læs mere om CSR Fonden og CSR Award 2015

Udskriv Udskriv

STØT IUG'S ARBEJDE

Du kan støtte Ingeniører uden Grænser og vores arbejde ved at blive medlem.

BLIV MEDLEM

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt